WordPress – nytt tema

Det tema jag använder för alla WordPress jag har heter ”Story Hub” och den är ett barn till temat ”log Book”. Nu har jag skapat en egen variant, temat ”Infohub”.

Originaltemat hade bilden 50% på vänster sida i listan. Bloggposten hade bilden 100% högst upp. Listan visade bara 20 första orden medan jag vill att den ska visa ned till mer-taggen om en sådan finns.

Nu har jag ändrat på detta i mitt tema.

Kopierade mappen för Story Hub och ändrade alla referenser i PHP storm. Modifierade PHP filerna för lista och post. Det går ganska lätt med PHP Storm och xdebug att se vad alla variabler innehåller och sätta brytpunkter.

Ändrade CSS så länkarna blir mer framträdande. Ville också ha texten vänsterjusterad.

Temat kommer inte att laddas upp på WordPress för det är bara småändringar.

Har lagt ut temat på TeamFakta, CharZam och Infohub Blog.

Du kan göra som jag och modifiera ett existerande tema eller börja från början. Här är WordPress temaguide.

CharZam